Zo kijk je relaxed een film of serie in bad!

Er is bijna niks lekkerder dan even in een warm bad tot ontspanning komen. Helaas vind ik het een beetje liggen weken in het warme water ook wat saai. Aangezien ik ook graag films en series kijk combineer ik daarom het leuke met het ontspannende. Ik neem je graag mee in mijn manier van lekker in bad een film of serie kijken.

Hoe kijk je film in bad?

Een film in bad bekijk je het beste via een smartphone of tablet, die je met een veilig standaard of zuignap plaatst op de rand van het bad. Zo heb je goed zicht en geluid, maar kan de smartphone of tablet niet in het water vallen.

Ik gebruik zelf een iPad, want het scherm van de smarthpone vind ik net iets te klein om lekker film te kijken in bad. Het kan natuurlijk wel. Ik heb de tablet in een tablethouder met zuignap op mijn badkamertegels bevestig. Voor mij is de ideale positie op de tegels boven het voeteneinde van het bad, maar er zijn ook tablethouders die je kunt kantelen en daarmee dichterbij kunt bevestigen.

Dat is één van de manieren. Je hebt ook houders die je bijv. aan het handdoekrek of deur kunt hangen of houders die je met een klem ergens kunt bevestigen. En je hebt natuurlijk ook tabletstandaards die je op de rand van het bad of andere vlakke plek kunt zetten. Bekijk de verschillende tablet of smartphone houders hier.

Of nog beter: je hebt speciale bad rekjes waar je naast je wijntje of ander drankje ook een boek of een tablet in kunt zetten. Dan heb je het scherm lekker dicht bij. Bekijk de badrekjes hier. Nu ik dit blog schrijf besef ik mij dat zoiets toch wel weer handiger is dan een tablethouder aan de muur! Natuurlijk kun je ook gewoon je laptop er bij pakken en die op een tafeltje of stoel naast het bad zetten, maar zelf vind ik dat te veel gesleep!

Goed geluid: een waterbestendige bluetoothspeaker

Een must om film te kijken in bad is een bluetoothspeaker. Waarschijnlijk heb je er al een in huis, zo niet: aanschaffen (ook leuk voor in de zomer in de tuin of op balkon)! Heel handig als je wilt horen wat er gezegd wordt boven het geluid van de afzuiging of stromend water. Pluspunt is ook dat je niet het krakemikkige geluid van de tablet of smartphone moet ontcijferen.  Ik heb zelf een Anker soundcore speaker. Een lage prijs, maar fenomenaal geluid. Funfact: als ik een horrorfilm kijk gebruik ik een koptelefoon. Ik wil niet dat de buren denken dat er iemand bij mij in huis wordt vermoord met al dat gegil in de film.

Ook handig om te weten

  • Heb altijd een handdoek bij de hand om je handen af te drogen. Met natte vingers werkt het touchscreen meestal niet goed en kun je de film niet pauzeren.
  • Een kussentje voor in je nek maakt het kijken van een film in bad nog wat relaxter. Ze zijn er in allerlei soorten materiaal en designs. Bekijk hier de badkussens.
  • Maak het in bad film kijken nog ontspannender door een lekker ruikende badolie in het water te doen en een koel drankje bij de hand te hebben.

Tenslotte nog een kleine waarschuwing. Ik heb mijn tablet ooit in het badwater laten vallen toen ik nog geen tablethouder had. Als je net zo onhandig bent als mij, denk er dan twee keer over na voordat je jouw telefoon of tablet in de buurt van een gevuld bad haalt. Wees dus gewaarschuwd.

Welke film of serie kijk jij graag in bad?

Deze post heeft een reactie

  1. Haha ja dat is stuk fijner dan je telefoon steeds in de hand moeten houden!!

Geef een antwoord

Sluit Menu