Met deze decoratie op de vensterbank voorkom je inkijk!

Een groot raam in de woonkamer of keuken is heerlijk! Veel natuurlijk licht in de kamer en zelf ook nog een beetje contact met de buitenwereld. Die buitenwereld kan echter ook naar binnen kijken. Zeker grote ramen aan de straatzijde geven andere mensen de mogelijkheid om naar binnen te kijken. Hoe voorkom je inkijk? Decoratie op de vensterbank is daarvoor de ideale oplossing. Ik geef je een paar praktische tips om de inkijk op te lossen door het plaatsen van decoratie op de vensterbank.

Hoe inkijk met decoratie op de vensterbank wegnemen?

Met decoratie op de vensterbank kun je inkijk van buiten wegnemen. Planten, vazen, beelden, raampanelen en andere decoratie voorkomen dat anderen door je raam naar binnen kunnen kijken. Tegelijkertijd zorgen ze voor speelsheid en kleuraccenten in je interieur!

Raampanelen

Raampanelen zijn een van de mooiste oplossingen om met accessoires inkijk van buiten weg te nemen. Raampanelen zijn vaak prachtige kunstwerkjes van hout, glas, ijzer of kunststof. Je hebt zelfs raamschermen zoals losstaande louvre luikjes op pootjes. Je plaatst ze op de vensterbank voor het raam. Vaak zijn raampanelen geen massief geheel maar hebben de panelen mooie patronen. Daardoor laten ze nog steeds licht door maar wordt het zicht van buiten voldoende geblokkeerd. Het grote voordeel is dat ze er in verschillende maten zijn en je zelf kunt bepalen hoeveel zicht je weg wilt nemen. Raampanelen als anti-inkijk decoratie passen erg goed bij een landelijke woonstijl. Bekijk de suggesties hier.

Planten op de vensterbank om inkijk te voorkomen

Een echte klassieker is het plaatsen van planten op de vensterbank! De planten werken goed tegen inkijk en maken de kamer gezelliger. Planten op de vensterbank voor het raam halen een deel van de inkijk weg. Kies wel planten die geschikt zijn voor de standplaats. Kies planten die goed tegen de volle zon kunnen als het raam zich op het zuiden bevindt. Voorbeelden van mooie planten die goed tegen zonlicht kunnen zijn sansevieria’s, ficus soorten, strelitia en alociasia. Kies schaduw minnende planten voor ramen waar weinig directe zon komt. Mooie planten zijn Sanserveria’s, spathiphyllum, calathea, philodendron, dracaena en varens. Mijn tip: kies voor een combinatie van verschillende planten, zodat je een leuk effect krijgt. Een speels effect kun je creëren door gebruik te maken van verschillende hoogtes en gebruik te maken van mooie potten en vazen.

Kunst op de vensterbank

Heb je al eens gedacht aan wat hogere kunstvoorwerpen op de vensterbank om inkijk te voorkomen? Je kunt met verschillende hoge (en smalle) beeldjes voorkomen dat andere mensen naar binnen kijken. Beelden zijn er in ieders smaak, in realistisch of juist abstracte vormen, van beton, hout of metaal. Bekijk alle suggesties hier.

Overige vensterbank decoratie tegen inkijk

Eigenlijk kun je op een vensterbank van alles zetten. Om inkijk te voorkomen moet je vooral zorgen dat de decoratie voldoende hoog is, zodat de persoon van buiten er niet alsnog overheen kijkt. De breedte maakt weinig uit, zolang je maar meerdere objecten naast elkaar zet. Je kunt de vensterbank dus speels inrichten door planten, kunst en andere decoratie op een creatieve manier te combineren. Andere interieurdecoratie voor op de vensterbank zijn bijvoorbeeld smalle/kleine schemerlampen, glazen bokalen gevuld met schelpen, schemerlampen, kaarsen op standaard, etc. De keuze voor accessoires die echt wat toevoegen aan je interieur design is dus legio.

Wat zijn de voordelen van decoratie op de vensterbank?

Decoratie op de vensterbank heeft als voordeel dat je speelsheid en kleuraccenten kunt aanbrengen in je interieur. Het is een leuke blikvanger. Daarnaast kun je decoratie op de vensterbank gebruiken om inkijk te voorkomen.

Een vensterbank is een ideale plek om accessoires op te plaatsen. Het is een prachtige tentoonstellingsplek die prominent aanwezig is. Door het raam komt natuurlijk licht naar binnen en dat trekt automatisch ieders oog. Plaats je voor dat raam de juiste accessoires dan kan dit je interieur helemaal afmaken. Daarnaast helpt decoratie ook om te voorkomen dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken.

Met gordijnen is die inkijk snel opgelost, maar dat is voor overdag natuurlijk geen optie. In tegenstelling tot raamdecoratie als rolgordijnen, jaloezieën, gordijnen, raamfolie of shades blijft er met decoratie op de vensterbank natuurlijk licht binnen vallen. Ook houd je zelf zicht naar buiten, terwijl maar moet de persoon die van buiten naar binnen wil kijken moeite doen. Deze vensterbank decoratie tegen inkijk is vooral zo handig om ze jouw uitzicht naar buiten niet belemmert. Die moet gericht langs de decoratie kijken en dan nog ziet deze persoon maar een reactie wat er binnen gebeurd. Zeker als deze persoon op normaal tempo langs je raam loopt en helemaal al rijdend in een auto of op een fiets. Ideaal dus.

Wat doe jij om inkijk te voorkomen?

Geef een antwoord

Sluit Menu